one-legged-man-halloween-costume-josh-sundquist-11cover
PULS GRADA · aktuelno

Džošu Sandkvistu je dijagnostikovan rak kada je imao samo 9 godina. Doktori su mu rekli da postoji 50% šanse za njegov oporavak. I pored heomterapije, jedini način da se oslobodi malignih ćelija je bio da mu se amputira leva noga. Džoš je u 13. godini postao invalid, ali je ipak pobedio tešku bolest.

Nije klonuo duhom i već sa 16 godina je predstavljao SAD na paraolimpijskim igrama u Torinu 2006, a u međuvremenu se oprobao i kao komičar, autor knjiga i motivacioni govornik. Slavu na internetu pak stekao je svojim kreativnim kostimima za Noć veštica.

U videu iznad teksta i galeriji ispod možete da vidite neke od njegovih najboljih kostima tokom godina, uključujući one u kojima izgleda kao bilbord za restoran, figura stonog fudbala, lampa i flamingo. Ove godine je odlučio da se maskira u tigra iz Diznijevih crtanih filmova po pričama o Viniju Puu i njegovim prijateljima.

Povodom svoje tradicije maskiranja, Džoš je izjavio: „Oduvek sam koristio humor kako bih se oslobodio nesigurnosti i očajanja zbog invaliditeta. Danas se osećam znatno prijatnije u svojoj koži, i može se reći da sa ovim kostimima na neki način slavim svoju različitost.“

Kreativni kostimi za Noć veštica Džoša SandkvistaOtvori galeriju
Naš život u četiri zida Kako izgleda kada čitav život provedete u svoja četiri zida? Lindex Srbija Lindex promovisao grudnjak s protezom Momci ne plaču Momci ne plaču – pogledajte video o mladim Rusima koji vole da se šminkaju OktoberFestcover Novosadski Oktoberfest · · · ·