papillon
KULTURA · film/TV

Čarli Hanam i Rami Malek planiraju bekstvo iz zloglasnog zatvora u Francuskoj Gvajani u uzbudljivom trejleru za film „Papijon“. Radi se o novoj verziji istoimenog filma iz 1973. sa Dastinom Hofmanom i Stivom Mekvinom u glavnim ulogama. Kao predložak za oba filma poslužile su dve autobiografske knjige Anrija Šarjera pod nazivom „Papijon“ i „Banko“.

Čarli Hanam glumi Henrija „Papijon“ Šarijera, člana pariskog podzemlja koji biva osuđen za ubistvo koje nije počinio i završava u kažnjeničkoj koloniji na Đavoljem ostrvu u Francuskoj Gvajani. U zatvoru upoznaje falsifikatora Luja Degu (Rami Malek), koji je spreman da mu pomogne da pobegne iz kaznene ustanove (što do sada nikome nije pošlo za rukom) u zamenu za zaštitu od drugih zatvorenika.

Papijon je režirao Majkl Noer, a ovu filmsku avanturu ćemo imati priliku da gledamo u bioskopima od 24. avgusta.

cover www.huffingtonpost.com 5 najupečatljivijih filmova o izboru za mis akcija Konačno se zna ko će igrati Džejmsa Bonda u novom filmu o agentu 007 damsel-mia-wasikowska-robert-pattinson_0 Robert Patinson je zvezda vestern komedije „Damsel“ Bioskop za kraj maja Filmska ponuda za kraj maja · · · ·