Automatski nacrt
KULTURA · knjige

Poznata britanska muzičarka na projektu „The Hollow of the Hand“ sarađivala je fotografom Seamusom Murphyjem.

PJ Harvey će objaviti svoju prvu zbirku poezije The Hollow of the Hand na jesen 2015. Na ovom projektu, Harvey je sarađivala sa fotografom i snimateljem Seamusom Murphyjem. Pevačica i umetnik su započeli ovaj projekat 2011, kada je ona objavila album Let England Shake koji inspirisan Prvim svetskim ratom.

U međuvremenu, Harvey i Murphy putovali su na Kosovo, u Avganistan i Vašington kako bi razgovarali sa ljudima koji su učestovavali u nekom od nedavnih ratnih sukoba.

„Saznavanje informacija iz druge ruke delovalo mi je previše distancirano u odnosu na ono što sam želela da postignem, pa samo zato želela da osetim vazduh i zemlju u zemljama gde se vodio rat, kao i da upoznam ljude koji su u njemu učestvovali,“ izjavila je Polly Harvey.

Pevačica je nedavno objavila obradu pesme Red Right Hand, koju u originalu izvodi Nick Cave, za potrebe druge sezone BBC serije Peaky Blinders.

Poslednja reč Hanif Kurejši Roman „Poslednja reč“ Hanifa Kurejšija u knjižarama Trileri u nizu Preporuka za čitanje: Krimići u nizu Tomas Ligoti Prikaz knjige: Tomas Ligoti „Nedovršeni posao“ Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković Prikaz knjige – Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković: „Kainov ožiljak“