"The City and the City"
PULS GRADA · aktuelno

Ljubitelje serija sa misterioznim i natprirodnim elementima obradovaće to što je nedavno počelo prikazivanje BBC-eve serije, nastale prema knjizi „The City and The City“ („Grad i grad“) pisca Čajne Mejvila. Trejler ljubiteljima knjige daje razloga za optimizam, jer zaista deluje da je uložen veliki trud da adaptacija bude dostojna izvornog materijala.

Glavnog lika u seriji tumači Dejvid Morisi (poznat iz serije Okružen mrtvima). U pitanju je inspektor Tjador Borlu, koji je dobio zadatak da rasvetli ubistvo studentkinje iz inostranstva. U početku se čini da će sve biti rutinski, međutim inspektor Borlu će u toku istrage naići na mistični grad za koji se do tada samo spekulisalo da postoji.

Sama priroda knjige je prema rečima kreatora serije predstavljala veliki izazov za adaptaciju, ali pomoću glasa naratora trebalo bi da se razjasne neke nejasnoće koje možda postoje u vizuelnom formatu. Ova knjiga zaslužuje trud i napore koji su uloženi u seriju, jer je u pitanju višestruko nagrađivano delo. Među nagradama kojima je ovenčana knjiga nalaze se: Hugo, Locus, BSFA i Artur Klark.

IKEA IKEA izlog u centru Beograda Mladen Šarčević i Nenad Miščević Marbo Product: Lopte svim osnovnim školama u Srbiji Štark arena, fotograf Antonio Ahel Atlantik grupa i Štark arena: Partneri u narednih 5 godina Braća Burazeri Omiljeni sladoledi vašeg detinjstva · · · · · ·