Chet Baker
KULTURA · film/TV

Ovog proleća pripremite se za dve velike muzičke biografije i to na filmskom platnu. O jednoj je već mnogo toga bilo rečeno, a kako i ne bi kada je reč o filmu koji će pokušati da makar na momente odgonetne legendu i život fantastičnog Milesa Davisa, dok je druga posvećena trubaču dramatične životne sudbine, sjajnom Chetu Bakeru.

Lik Cheta Bakera tumačiće poznati glumac Ethan Hawke, za kojeg se već sada govori da je ovom ulogom otvorio potpuno nove prostore u svom glumačkom opusu. Film je režirao Robert Budreau i premijerno je bio prikazan na filmskom festivalu u Torontu.

U filmu Born To Be Blue pored Hawka igraju i Carmen Ejogo i Callum Keith Rennie. Zvaničan sinopsis glasi da je 1950. Baker bio jedan od najpoznatijih trubača na svetu, poznat i kao pionir novog, takozvanog West Coast jazz pravca, muzička ikona čiji je život tokom šezdesetih godina 20. veka postao prava noćna mora usled teških posledica zbog zavisnosti od heroina. U ovom filmu Robert Budreau prikazuje Bakera u trenutku kada slava za legendu džeza postoji još samo kao zlatna prošlost koje se može sećati. Kako se biografski filmovi o legendama mogu snimati i drugačije od očekivanog i možda poželjnog, pokazuje i dokazuje upravo Born To Be Blue.

U Lavirintu Laži „U lavirintu laži“ od danas u bioskopima Poslednji vuk Plazma Festić: Selekcija filmova posvećena mladoj publici Pogledajte trejler za novu 6. sezonu "Game of Thrones" Pogledajte trejler za novu sezonu „Game of Thrones“ Dobra žena Domaća premijera filma „Dobra žena“ Mirjane Karanović na Festu · · · ·