Pogledajte kako će izgledati neobičan dugometražni film o Vinsentu Van Gogu
KULTURA · film/TV

Da li ste već čuli da se priprema neobičan animirani film o Vinsentu Van Gogu? Naziv filma je „Loving Vincent“ a reč je o prvom svetskom dugometražnom animiranom filmu koji se u svakom kadru oslanja na ulja na platnu ovog poznatog holandskog slikara.

Naravno prema originalima urađeno je mnogo reprodukcija kako bi svet iz realnosti i mašte ovog slikara postao pokretna slika koja će trajati dugo, baš kao i svi klasični dugometražni filmovi.

Ukoliko ste iskreni ljubitelj slikarstva onda će vam filmski rad reditelja Dorota Kobiela, slikara po zanimanju i Poljaka po poreklu zasigurno oduzeti dah. Na filmu je radilo preko 100 slikara koji su izradili mnogobrojne reprodukcije ulja na platnu kako bi po 12 takvih slika bilo prikazano u jednoj sekundi animacije. Ako je verovati podacima sa IMDB-a film će se pojaviti do kraja ove godine, a mi se nadamo da će Loving Vincent stići i u domaće bioskope ili mu je možda mesto i u muzejima. Ostvarenje se bavi kontroverznim životom i smrću čuvenog holandskog slikara, ali i pojedinim intrigama koje se zapliću i raspliću oko Vinsentovih najbližih saradnika.

Spotlight_SBgr2 FILMSKI MART: Najava filma „Pod lupom“ Tipologija glumica Tipologija glumica u romantičnim komedijama Reprize na FEST-u PostFESTum na pet lokacija u Beogradu batman_v_superman_dawn_of_justice_costumes_revealed1-671x363 FILMSKI MART: Najava filma „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“ · · ·