Automatski nacrt
KULTURA · film/TV

HBO će 12. februara 2017. godine emitovati prvu od deset epizoda poslednjeg, šestog serijala popularne serije „Girls“. Šta se dešava sa Hannahom, Shosh, Jessom i Marnie u poslednjim trenucima dvadesetih godina, uskoro ćemo saznati.

Iako ovaj prvi trejler koji ste imali priliku da pogledate na početku članka ne otkriva previše, sigurni smo da će četiri sjajne devojke i dalje biti u egzistencijalnim krizama i rešavanju emotivnih problema. Kreatorka serije i glavna glumica u istoj, Lena Dunham je zaista napravila revolucionarno televizijsko delo. Girls nije sasvim obična serija o devojkama, ona se konstantno bori sa stereotipnim mišljenjima i predstavama o devojkama u dvadesetim godinama. U proteklih pet sezona serija je prikazala i žensku sekusalnost i žene koje ne izgledaju kako bismo to očekivali od televizijskih „uštogljenih postulata“.  U pitanju su žene koje prave greške i to one koje su do sada bile svojstvene samo muškarcima. Sigurni smo da će i šesta sezona pomeriti granice i porušiti tabue vezane za žene. Ostaje nam svega nekoliko meseci da se strpimo do početka njenog emitovanja.


Automatski nacrt Pogledajte trejler za novi film Martina Scorsesea „Silence“ glumci Glumci čija je moć transformacije neverovatna image001 „Fantastične zveri i gde ih naći“ – najgledaniji film ove nedelje Kriza u šest scena TV preporuke: „Kriza u šest scena“, „Golijat“ i „Ovo smo mi“ ·