Fist They Killed My Father
KULTURA · film/TV

Angelina Jolie je očigledno odlučila da svesno zanemari svoju glumačku karijeru u korist režije, njen novi film “First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers” donosi istinitu priču o aktivistkinji Lounge Ung, čije je detinjstvo u Kambodži obeležio krvavi sukob.

Ovo je četvrti film koji je glumica režirala, a osim poslednjeg By the Sea, u kome glumi pored svog bivšeg muža Brada Pitta, prva dva (In the Land of Blood and Honey i Unbroken), svi fillmovi se bave ratom i političkim sukobima, što je slučaj i sa aktuelnim naslovom. First They Killed My Father je priča o odrastanju u Kambodži tokom genocida koji su počinili Crveni Kmeri. Ova tema je bliska Joliejevoj, pošto je njen najstariji sin Madox poreklom iz ove zemlje.

Film će biti ekskluzivno dostupan na Netflixu, čime se Angelina pridružila kolegama kao što su Martin Scorsese, Noah Baumbach i David Ayer, koji snimaju filmove za ovaj kablovski kanal. Film First They Killed My Father stiže na Netflix 15. septembra.

Bajirao Mastani Filmstreet uz indijski blokbaster “Bajirao Mastani” Mafijaški telohranitelj „Mafijaški telohranitelj“ od četvrtka u bioskopima Gypsy, Ozark Friške TV serije: Gypsy & Ozark Valerijan Valerijan, Amitivil i Mame u provodu: Šta gledati, a šta izbegavati · ·