Anna Wintour
KULTURA · film/TV

U Njujorku se od davne 1946. svake godine u maju održava svečanost poznata kao „Met Gala ili Met Ball“ koja podrazumeva skup najpoznatijih i elitnijih zvanica iz sveta šou-biznisa a povod je prikupljanje novčanih sredstava za „Metropolitan Museum of Art“. Svake godine se za temu uzima druga zemlja i kultura, pa su tako zvanice u obavezi da se obuku u skladu sa zadatom temom, ili bi im bilo bolje da se ne pojavljuju. Prošle godine je Rihannina žuta haljina bila svakako pobednik nezvanične konkurencije inspirativnih toaleta, ali svakog maja je nova prilika da se pokažu i organizatori i zvanice.

Još jedan Vogue dokumentarac uskoro će se pojaviti na internetu, a oni koji prate filmski doprinos ovog izuzetno uticajnog modnog magazina znaju da od 2009. nije bilo objavljivano baš ništa. Ako vas je zanimalo šta znači više stresa od Nedelje mode ili kako se kalkuliše sa poznatima, ko je dovoljno poznat da bude pozvan, i zašto se moda toliko upinje da postane inspirativna i prihvaćena koliko i likovna umetnost možete da pogledate u filmu koji se sprema pod nazivom First Monday.

Režiser Andrew Rossi prati u stopu Annu Wintour, urednicu Vogue-a i glavnu i odgovornu na specijalnom zadatku Sylvane Ward Durrett, a tu je i kustos Metropolitan Art muzeja, Andrew Bolton. Uz sve moguće komplikacije koje podrazumeva organizovanje nečega kao što je Met Gala i kontrol manijaka kakva je Anna Wintour, ovaj dokumentarac pokazuje kako se sve na svetu pomalo izopačilo pa i osećaj za vrhunske vrednosti, umetnost i ono što je moguće postaviti u muzej. Premijera filma biće organizovana na Tribeca Film Festivalu 13. aprila.

Leonardo Di Caprio Top 5: Uloge u kojima je Leonardo DiCaprio zalužio Oskara, ali ga nije dobio Absolutely Fabulous “Apsolutno fantastične” na filmu – pogledajte trejler cover4 44. FEST – najprestižniji filmski festival i ove godine u Beogradu Automatski nacrt Hju Lori se vraća na male ekrane u seriji „The Night Manager” · · · · · ·