Screen-Shot-2019-06-13-at-12.02.23-PM
KULTURA · film/TV

Prošlo je trideset devet godina od izlaska filma „Isijavanje“ proslavljenog reditelja Stenlija Kjubrika. Ova adaptacija istoimenog romana Stivena Kinga prvobitno nije bila tako dobro prihvaćena, međutim, danas važi za remek-delo horor žanra. Ako ste voleli ovaj film, imamo dobru vest za vas. Naime, ove jeseni ćemo konačno biti u prilici da pogledamo njegov nastavak koji se zove „Doctor Sleep“.

Juan Mekgregor tumači Denija Torensa, sada već odraslog čoveka koji je i dalje istraumiran događajima od pre četrdeset godina kada je sa roditeljima proveo zimu u Overluk hotelu. Ipak, on je u međuvremenu uspeo da pronađe svoj mir i pronađe način da nekako funkcioniše. To se menja kada upoznaje Abru, hrabru tinejdžerku koja kao i Deni poseduje paranormalnu moć poznatu kao „isijavanje“. Ispostavlja se da je ona njega tražila kako bi joj pomogao u borbi protiv nemilosrdne žene po imenu Rouz (Rebeka Ferguson) i njenih podanika koji žele da iskoriste Denijeve i Abrine moći kako bi postali besmrtni.

Doctor Sleep je režirao Majk Flanegan, a on je ujedno bio zadužen i za pisanje scenarija po Stiven Kingovom romanu. Premijera filma je zakazana za 8. novembar.

maxresdefault Černobilj: Uporedni prikaz scena iz serije i stvarnih dokumentarnih snimaka Milan-Maric-cover Milan Marić je lice u fokusu Ravno Selo Film Festivala BeFunky-collage Poznati filmovi Universal i Miramax studija od juna na AMC kanalu BeFunky-collage Od nemila do nedraga, od „Dedvuda“ do… „Dedvuda“ · · · ·