the 15 17 to paris warner bros
KULTURA · film/TV

Clint Eastwood je posle filma „Sully“, odlučio da režira još jedan film o herojstvu modernog doba. Nastao po istinitoj priči,

„The 15:17 to Paris“ se bavi životom trojice mladih Amerikanaca koji su sprečili teroristički napad u vozu ka Parizu 21. avgusta 2015.

Jedan pripadnik ISIS-a se na voz ukrcao sa kalašnjikovim, pištoljem, skalpelom i dovoljno municije da ubije 500 ljudi. Da mu planove nisu osujetila trojica hrabrih momaka, ko zna kakvo bi krvoproliće napravio. Imena ovih heroja su Anthony Sadler, Alek Skarlatos i Spencer Stone. Poslednja dva su bili članovi američke vojske, dok je Anthony njihov prijatelj iz detinjstva sa kojim su u tom trenutku zajedno putovali po Evropi.

Zanimljivo je da njih trojica igraju sebe, a u filmu im, između ostalih, prave društvo Jenna Fischer, Judy Greer, Ray Corasani i Paul Andrew Williams. The 15:17 to Paris će premijerno biti prikazan 9. februara.


78 Heroji iz Gotama: 9 glumaca koji su igrali Betmena dah445 Dah života: Velika ljubavna priča u bioskopima 45 Drugi Festival meta filma u Beogradu 123 The Terror: Nova serija Ridlija Skota ·