banderas
KULTURA · film/TV

Dobre vesti stižu za sve ljubitelje čuvenog španskog reditelja i scenariste Pedra Almodovara, koji se nakon tri godine vraća novim filmom. U njegovom novom ostvarenju, pod nazivom „Pain & Glory“, glavne uloge tumače Antonio Banderas i Penelope Kruz.

Ovaj film se donekle po tonu i tematici razlikuje od prethodnih ostvarenja velikog reditelja, ali verujemo da će vas njegova radnja zaintrigirati. U pitanju je autobiografska priča o španskom reditelju Salvadoru Melju, koga tumači Banderas, dok on ponovo proživljava svoje životne izbore u periodu od detinjstva do odraslog doba. Priča pokriva vremenski opseg između 1960-ih i 1980-ih godina, a veći deo se dešava u Madridu.

Kako se glavni lik fizički i emotivno polako gasi, on preispituje sve odluke koje je doneo kao dete, svoju prvu ljubav i raskid, kao i intenzivni period pisanja kome se prepustio kao vidu terapije. Tragajući u svemu tome za značenjem i načinom da ispuni prazninu, reditelj nam priča priču o stvaranju i svim radostima i nadi koje ono donosi. Penelope Kruz glumi majku reditelja u filmu, a u njemu ćemo videti kadrove glavnog junaka u skoro svim životnim dobima.

Svetska premijera filma očekuje se 22. marta u Španiji.


0390 „Moja Generacija Z“, nova serija na RTS-u Naslovna fotografija - Kler Dens i Džim Parsons (izvor conversationsabouther.net, ridgereport.blogspot.com Vreme je da kažemo zbogom: 10 serija koje će se završiti ove godine The favourite Četiri filma sa FEST-a dobitnici Oskara! Film Title: Green Book „Zelena knjiga“ trijumfovala na 91. dodeli Oskara · · ·