SJ
KULTURA · film/TV

Filmska adatpacija čuvenih mangi Masamune Shirowa iz 1989. godine „Ghost in the Shell“ pojaviće se na velikim ekranima 31. marta 2017. godine. Ono što prati ovaj film od početka snimanja je činjenica da ljudi nikako nisu zadovoljni kastingom.

Scarlett Johansson tumači glavnu ulogu u filmu Ghost in the Shell, a problem koji većina ima sa ovim izborom jeste što je junakinja The Major, koju ona tumači, izvorno Japanka. Postavlja se pitanje zašto nije odabrana glumica koja je poreklom Japanka? Producent filma Steven Paul kaže da nema potrebe da se diže panika oko podele uloga jer će kada odgledaju film svi biti veoma zadovoljni, pošto film ima međunarodni pristup i ne obraća se samo japanskom tržištu. Ipak, mnogi se i dalje brinu da će film potpuno izgubiti svoj „istočnjački šmek“ kakav je u mangama, i brinu se da ipak Scarlett Johansson neće moći da iznese suštinu lika, ma koliko producenti uveravali da će svi biti zadovoljni.

Mamoru Oshii, reditelj anime iz 1995. godine rađene po čuvenim mangama, dao je „blagoslov“ američkoj glumici u ovom filmu, i rekao je da je Scarlett Johansson čak toliko dobro ušla u lik, da je to iznad njegovih očekivanja. Dakle, nije sve tako crno, kako mnogi misle. A sam film bi trebalo da bude zabava, jer prati The Major (koja je u kibernetičkom telu) i ona treba da lovi podmuklog hakera koji preti da sruši robotičku kompaniju za koju ona radi.


Automatski nacrt Cara Delevingne i Rihanna u trejleru za film „Valerian i grad Hiljadu planeta“ Mel Gibson Zašto volim(o) Mela Gibsona keri Kako danas izgledaju glumci iz serije „Seks i grad“ filmovi Filmske uloge koje su glumci igrali jer su morali · ·