14407784-high-res-little-women-1511879943
KULTURA · film/TV

Televizija BBC svake godine neposredno nakon Božića premijerno prikazuje adaptaciju nekog poznatog romana. I ove godine će ta tradicija biti nastavljena, a svoju ekranizaciju će doživeti roman „Male žene“ američke devetnaestovekovne spisateljice Luize Mej Alkot.

Adaptacija će biti prikazana kao mini-serija od tri epizode, a glavne uloge će tumačiti Maja Hok, Emili Votson, Vila Ficdžerald, En Elvi, Ketrin Njuton i Džona Hauer-King.

Roman Male žene se dešava tokom Američkog građanskog rata. To je priča o odrastanju, životu, prvim ljubavima i razočarenjima četiri sestre koje su prinuđene da se zajedno sa majkom snalaze same u ovom turbulentom periodu američke istorije, budući da se njihov otac nalazi na ratištu.

Prva epizoda mini-serije će biti emitovana na BBC-iju 26. decembra, dok će premijera u SAD biti na televiziji PBS 13. maja. Verujemo da ćemo i mi u našoj zemlji uskoro biti u prilici da gledamo ovu adaptaciju romana Male žene.

2017collage Najbolji srpski filmovi ove godine GODLESS01 Vestern u novim TV serijama „Damnation“ i „Godless” alita1 Upoznajte Alitu, heroinu novog filma Roberta Rodrigueza landscape-1513096500-bad-films 10 najgorih filmova u 2017. · ·