Alias Grace
KULTURA · film/TV

Nakon “Handmade’s Tale”, koja je pobrala salvu pohvala, još jedna knjiga kanadske spisateljice Margaret Atwood dobila je svoju ekranizaciju.

Mini serija Alias Grace o suđenju ubici Grace Marks, emigrantkinje iz Irske u Kanadu u 19. veku, koja je ubila svog poslodavca i njegovu ljubavnicu, uskoro stiže na popularni servis Netflix.

Margaret Atwood je inspirisana istorijskim događajem napisala roman Alias Grace, koji je objavljen 1996. godine. Iako je smešten u drugo vreme u odnosu na Handmaid’s Tale i ovaj roman, kao i serija, bave se društvenim odnosima, to jest položajem žene u patrijarhalnom društvu, a i u ovom slučaju glavna junakinja pokušava da se odupre aktuelnom političkom poretku.

Scenario za Alias Grace napisala je kanadska glumica i rediteljka Sarah Polley (Looking for AlaskaTake This WaltzAway from Her), a seriju je režirala Mary Harron (American Psycho).

Šestodelna mini serija biće dostupna na servisu Netflix od 6. novembra.

Ženski filmski vikend Ženski filmski vikend: 10 predloga koji će vas usrećiti Rebel in the Rye Uskoro u bioskope stiže film o J.D. Salingeru “Rebel in the Rye” Tri komedije u bioskopu pored vas Tri letnje komedije u bioskopu pored vas westworld-season-2-season-one-release-feature-img_cover Westworld: Stigao je trejler za 2. sezonu poznate serije · ·