Christopher-Nolans-Dunkirk-cover
KULTURA · film/TV

Misija spasavanja britanskih vojnika sa plaža Dankirka u Francuskoj tokom Drugog svetskog rata dobija svoju filmsku ekranizaciju u novom filmu proslavljenog britansko-američkog režisera Christophera Nolana.

Trejler za film počinje rečenicom: „Ono što se ovde desilo je velika vojna katastrofa“. Nakon nekoliko uzbudljivih scena. vrlo brzo nam postaje jasan bezizlazan položaj 400.000 savezničkih vojnika okruženih, s jedne strane naletom nemačkih snaga na kopnu, a s druge Engleskim kanalom (Lamanšom) u kome neprijateljske podmornice sprečavaju dolazak britanskih brodova za evakuaciju vojnika.

Režiser Christopher Nolan je navodno želeo da u filmu posveti jednako vreme borbama na kopnu, moru i u vazduhu. Istovremeno je odlučio da minimizira dijaloge i ne bavi se detaljnim prikazivanjem istorije glavnih likova, kako je uobičajeno u tipičnim ratnim filmovima, već da se isključivo koncentriše na težinu situacije u kojoj su nalaze i njihovu reakciju u takvim okolnostima.

Povratak serije Twin Peaks: Neka poznata lica 25 godina kasnije Twin Peaks: Neka poznata lica 25 godina kasnije "I don't feel at home in this world anymore" Top 5: Ovosezonski filmski megahajpovi The Big Lebowski Top 10: Kultni filmovi koje morate pogledati Trejler za petu sezonu serije „House of Cards“ Trejler za petu sezonu serije „House of Cards“ je tu! · ·