Pogledajte trejler za "Tusk" novi film Kevina Smitha
KULTURA · film/TV

Sigurno ste gledali makar jedan njegov film, iako niste sigurni ko je Kevin Smith, ali ukoliko znate šta je „Chasing Amy“, „Dogma“ ili „Jersey Girl“ onda ste upoznati sa delom poznatog američkog režisera. Ovoga puta u fokusu njegove priče je junak toliko sličan samom režiseru, koji kao novinar i voditelj radio emisije odlazi u Kanadu da pronađe čoveka koji je preživeo stravičan brodolom i ostao živ.

Smith tvrdi da je ideju za film pronalazio na različitim mestima, čak i u jednom bizarnom oglasu za realističan kostim morža, a kada su se kreativni sokovi nakupili otpočeo je sa procesom rekonstrukcije, i to onako kako su to radili u engleskim „hammer“ hororima. Tusk ima neobično žanrovsko određenje, jer pored horora, sadrži elemente drame i komedije, a kao glavni junak pojavljuje se iskusni akter filmova koji zastrašuju – Justin Long, pored njega glavnog zlikovca igra fantastični Michael Parks. Jednu od sporednih uloga ima i Johnny Depp kao Guy LaPointe.

Slučajno zajedno Filmska recenzija: Slučajno zajedno Levijatan Festival evropskog filma Palić: Zabeleške jednog davno izujedanog filmofila Automatski nacrt Prvi trejler za „Mad Max: Fury Road“ – pogledajte Amstel Filmstreet, scena iz predstave Vreme za veliko platno · ·