Portret Briana Wilsona u filmu "Love & Mercy"
KULTURA · film/TV

Reč je o nekonvencionalnom portretu čuvenog muzičara Briana Wilsona, najpopularnijeg pevača, kompozitora i „spiritus agensa“ benda The Beach Boys. Malo o privatnom životu, a malo o profesiji i karijeri ove muzičke legende, tek kako vreme prolazi tako se čini da uloge ljubitelja muzike uvek pripadnu harizmatičnom Johnu Cusacku.

Reditelj filma je Bill Pohland, poznat i kao producent ostvarenja The Tree of Life. Love & Mercy spada u kategoriju takozvanih nezavisnih filmova, što će reći da se senzacionalizam mejnstrima i Holivuda teško može pronaći u njemu. Ipak, čak i kada je reč o ovakvim ostvarenjima, određena vrsta plastičnosti i opštih mesta, koja se vezuje za veliki broj filmskih ekranizacija biografija slavnih, kao da ne može biti izbegnuta. Ovo ostvarenje fokusira se na najplodnije momente Wilsonove karijere, paralelno prikazujući uzroke i posledice kroz dve vremenske zone – ’60-te i ’80-te. Pored Cusacka, u filmu Brianovu drugu ženu Melindu igra Elizabeth Banks (Igre gladi), a dugogodišnjeg psihoterapeuta Eugenea Landyja rekonstruisao je Paul Giamatti.

bashir 10 animiranih filmova za odrasle kim novak Top 5 Hičkokovih plavuša Tri krimi serije - slučaj nestale dece Tri krimi serije: Slučaj otete dece Đuskanje na filmu Deset nezaboravnih filmskih plesova (solo izdanje) · · ·