Filmski citati
KULTURA · film/TV

U svetu glume bitno je umeti snaći se u trenutku. Na pozornici, ako neko zaboravi tekst, publika ne sme to da oseti. Pri snimanju filma, glumci su pred manjim pristiskom, ali baš ovde su nastale pojedine legendarne scene i rečenice koje nisu bile u scenariju!

Dakle, glumci su bili i scenaristi i reditelji. I ovog puta je sve ispalo super iako režiseri i scenaristi ne vole kad im se glumci petljaju u posao.

Jeste li znali da legendarna rečenica You Talkin’ To Me koju izgovara Robert De Niro u Taksisti nije bila u scenariju, već je legendarni glumac improvizovao? Ali svakako da on nije jedini koji je uspeo da stvori legendu improvizacijom. Scenaristi, imali ste samo jedan posao!

U videu na početku članka, mogli ste videti koje su sve kultne filmske rečenice bile kreativni ekstra doprinos glumaca na snimanju. Tu se nalaze filmovi: Casablanca, The Dark Knight,  Star Wars: The Empire Strikes Back,  Goodfellas, The Wolf of Wall Street i A Few Good Men.

Sada kad razmislimo, pitamo se, kakav li je bio originalni scenario bez ovih kultnih rečenica?

Filmovi protiv insomnije Filmovi koje morate odgledati ako ne možete da spavate Cinema City Cinema City predstavlja 29 najboljih svetskih niskobudžetnih filmova Dok'n'Ritam festival u DKSG-u Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma „DokʹnʹRitam“ u DKSG "Veliki dobroćudni džin" novo remek-delo Stivena Spilberga „Veliki dobroćudni džin“ novi film Stivena Spilberga uskoro u bioskopima