Prethodnik Harryja Pottera – pogledajte trejler filma „Fantastic Beasts and Where to Find Them“
KULTURA · film/TV

Tokom pisanja serije knjiga o dečaku čarobnjaku Harryju Potteru, britanska književnica J.K. Rowling, napisala je i knjižicu-udžbenik o magiji „Fantastic Beasts and Where to Find Them“, obaveznu literaturu svih učenika škole za čarobnjake Hogwarts, koju je potpisao Newt Scamander.

Ova knjiga predstavlja osnove „magizoologije“ i opisuje 85 vrsta magičnih bića koje je moguće pronaći na svetu. Scamander je navodno knjigu napisao 1927. godine. Knjiga se spominje u prvom romanu o Harryju Potteru Harry Potter i kamen mudrosti.

Film koji je nedavno snimljen prati avanture Scamandera u Njujorku, gde se održava Kongres čarobnjaka. Magična bića koja je Scamander nosio u koferu uspeće da se oslobode, čime će pažnja vlasti biti usmerena na ekcentričnog britanskog čarobnjaka.

Glavnu ulogu igra Eddie Redmayne, a u filmu se pojavljuju i Samantha Morton, Colin Farrell, Ezra Miller, John Voight i Ron Perlman. Film je režirao David Yates, koji je do sada režirao četiri filma o Harryju Potteru.

Fantastic Beasts and Where to Find Them stiže u bioskope 18. novembra.

Španski filmovi Najbolji španski filmovi Star Wars: Rogue One Pogledajte trejler filma „Star Wars: Rogue One“ Hardcore Henry Hardcore Henry: Rusko-američka hit produkcija stiže u bioskope sledećeg četvrtka Mladost „Mladost“ film slavnog reditelja Paola Sorentina napokon u bioskopima ·