IMG_0428
KULTURA · film/TV

Imate priliku da pogledate prvi završeni trejler koji najavljuje debitantsko ostvarenje reditelja i scenariste Nikole Petrovića „Psi umiru sami”, čija je premijera planirana za jesen. Film donosi veoma neobičnu priču za srpsku kinematografiju, a žanrovski predstavlja otklon od recentne prakse u našoj kinematografiji. Ova drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom, u velikoj meri pored lokacija u Beogradu, snimana je na Tari pa je i u tom smislu vizuelna poslastica za filmofile.

Likovi su zasnovani na zapažanjima scenariste i autora filma, ali i na ljudima iz njegove okoline. „Svi mi delimo neku zajedničku muku. Viktor je tajnoviti buntovnik. I ja kao autor, i kao mlad čovek, gajim neku dozu bunta. Međutim, kako sazrevamo i rastemo, taj bunt jenjava. Naučimo da prihvatamo život onakvim kakav jeste, i ako ne možemo da promenimo kako svet funkcioniše, ali možemo da promenimo sebe, kao i to što nas čini srećnim. Ako bi svako od nas tako nešto uradio za sebe, možda bismo onda i uspeli da promenimo svet“, kaže Petrović.

Nikola Petrović, koji je do sada radio samo kratke igrane filmove, uporan je bio da realizuje svoju ideju za film, uprkos problemima sa nedostatkom novca, i nakon tri godine snimanja, u tome i uspeo. „Film je pre svega tu da bi ispričao interesantnu priču, a ne da bi poslao pretencioznu socijalno ili politički angažovanu poruku.

Radnja prati Viktora, nekadašnjeg radnika u programerskoj firmi, koji napušta haotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita.

Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla, postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

Uloge u filmu tumače Srđan Petrović, kome je ovo i prva uloga na filmu, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srđan Žika Todorović, Nikola Šurbanović, Mina Obradović i Andrej Šepetkovski.

group-2.nocrop.w710.h2147483647 Kako bi danas izgledao scenario za seriju „Seks i grad” 5082 Pronađen izgubljeni scenario Stenlija Kjubrika SOLDADO Rat protiv narko kartela se nastavlja MQOS1-768x432 Margot Robbie i Saoirse Ronan su zvezde filma „Mary, Queen of Scots“ · · · ·