Izvor: HBO
KULTURA · film/TV

Roman „Moja genijalna prijateljica“ i njegova tri nastavka italijanske spisateljice Elene Ferante su zasigurno obeležili evropsku književnost u poslednjih desetak godina. Televizija HBO je pre nekog vremena najavila da će ekranizovati popularnu tetralogiju, a sada konačno imamo priliku da pogledamo prvi trejler za njihovu seriju po romanu u četiri toma „Napuljske priče“.

Moja genijalna prijateljica je priča o Eleni Greko, ženi u šezdesetim godinama koja saznaje da je njena najbolja prijateljica iz detinjstva Lila nestala. Ona odlučuje da se priseti njihovih zajedničkih trenutaka i zapiše sve čega može da se seti u vezi svoje najbolje prijateljice, počev od trenutka kada su se upoznale 1950. u Napulju. Radnja serije će obuhvatiti gotovo 60 godina njihovog života u ovom fascinantnom, ali i ponekad opasnom gradu na jugu Italije.

Glavne uloge u seriji tumače Elisa Del Genio Ludovika Nasti. Još uvek se ne zna tačan datum premijere, ali je najavljeno da emitovanje Moje genijalne prijateljice počinje od novembra na televiziji HBO. Do emitovanja serije pročitajte knjige u izdanju izdavačke kuće Booka.

Naslovna fotografija - Treasure Planet (foto ymdfilm.wordpress.com) 5 zaboravljenih Diznijevih crtaća orson vels naslovna Dugo izgubljeni, nezavršeni film Orsona Velsa konačno stiže pred publiku outlaw_king__official_trailer_-_netflix_-_h_2018_0 Kris Pajn je zvezda novog Netflixovog filma „Outlaw King“ collage Prošli su torturu zarad uloge · · · · ·