ready_player_one.0_cover
KULTURA · film/TV

Na Comic Con festivalu u San Dijegu pre nekoliko dana predstavljen je prvi trejler za dugo očekivani film „Ready Player One“ slavnog režisera Stevena Spielberga. U pitanju je adaptacija veoma popularnog naučnofantastičnog romana Ernesta Clinea. Radnja filma se dešava u bliskoj budućnosti u kojoj većina stanovništva živi u izrazito lošim uslovima i gde je jedini beg od sumorne stvarnosti učestvovanje u virtuelnoj realnosti zvanoj OASIS.

Glavni lik Wade Watts (Tye Sheridan) je pripadnik generacije tzv. izgubljenih miliona. Umesto u stvarnom, on zajedno sa svojim vršnjacima utehu pronalazi u virtuelnom svetu koji svojim korisnicima pruža mogućnost rada, obrazovanja i zabave. U okviru OASIS sistema postoji jedna igra čiji je cilj da se pronađu tragovi koje je ostavio glavni autor ove virtuelne realnosti. Veoma brzo Wade i njegovi prijatelji shvataju da se iza ove igre krije nešto mnogo dublje i da će oni koji pronađu tragove steći mogućnost da upravljaju celim sistemom.

Film je kao i knjiga prepun referenci na pop kulturu ’80-ih kao što su na primer lik Freddyja Kruegera, automobil DeLorean iz Povratka u budućnost i Black Tiger video igrica. Osim Tyea Sheridana, u filmu će još i igrati Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Mark Rylance, Simon Pegg i T.J. MillerReady Player One stiže u bioskope 30. marta 2018.

Alias Grace Pogledajte trejler za novu seriju “Alias Grace” na servisu Netflix Ženski filmski vikend Ženski filmski vikend: 10 predloga koji će vas usrećiti Rebel in the Rye Uskoro u bioskope stiže film o J.D. Salingeru “Rebel in the Rye” Tri komedije u bioskopu pored vas Tri letnje komedije u bioskopu pored vas · ·