Automatski nacrt
PULS GRADA · destinacija

Sagrada Familia (Sveta porodica) je „crkva u izgradnji“ koja se nalazi u Barseloni. Remek je delo čuvenog Antonija Gaudija. i to je rimokatolička bazilika izgrađena u gotskom stilu. Gradnja crkve je počela 1882. godine a prema najnovijim informacijama, gradnja će biti završena 2026. godine.

Povodom stogodišnjice smrti Antonija Gaudija (umro je 1926.godine), najavljeno je da će crkva biti završena 2026. godine. Gaudi bi bio ponosan! Video koji ste mogli pogledati na početku članka pušten je kao najava vesti o kraju gradnje čuvene crkve, a videli ste i kako je zamišljeno da ona izgleda. Većina Gaudijevih skica i projekata crkve bila je uništena za vreme Španskog građanskog rata. Ipak, njegov stil će ostati prepoznatljiv. Biće dosta tornjeva u gotskom stilu i gaudijevskih fasada. Izgledaće zaista veličanstveno, mada je svima jasno da je Sagrada Familia i ovako monumetnalno delo. Sagrada Familia je uvrštena na Uneskovu listu Svetske baštine.

berlin Šarmantna jesen u Berlinu Valensija Valensija: Grad koji miluje sva čula jesen Da li je jesen najbolje vreme za putovanje? Peleš u Transilvaniji Daleko od horor mašte: Prelepi transilvanijski zamak Peleš · ·