E-Play
KULTURA · muzika

Bend E-Play objavio je spot za pesmu „Šamarčina”, kao najavu novog albuma „Sloboda” koji će do kraja aprila objaviti promoterska kuća Long Play. Basistkinja i frontmenka Maja Cvetković ističe da je „Šamarčina” prvi angažovani spot koji je bend napravio od kako postoje, a povod za tako nešto je činjenica da su članovi benda sve češće, kao i ostali građani, izloženi vestima o nasilju u porodici.

U spotu Vuka Protića, Maja Cvetković i Kristina Jovanović Kika pokrivene su ožiljcima, koje je uradio majstor za specijalne efekte Sendy Kumalakanta. Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću, u ulozi majke pojavljuje se urednica kultne rok emisije BUNT, Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja E-Play gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut.

Prema rečima Maje Cvetković, tekst pesme sa novog albuma, odnosi se „na velike životne udarce i reči koje bi trebalo da u tim situacijama uputimo sami sebi!”

Nomus-cover NOMUS: Međunarodni festival klasične muzike u Novom Sadu Dead Kennedys Dead Kennedys sviraju u Beogradu Dark tranquility_cover Dark Tranquillity i gosti nastupaju u Novom Sadu Buka! sada_cover Zvezde domaćih bendova kao disk-džokeji na žurci „Buka! Sada!“ · · ·