Shaft768x432
KULTURA · film/TV

Džon Šaft, detektiv iz popularne serije filmova iz sedamdesetih, je bio prvi afroamerički akcioni heroj. Bio je poznat kao veliki borac za pravdu koji je istovremeno uvek vodio računa da uvek izgleda dobro dok juri negativce. Početkom novog milenijuma izašao je novi nastavak „Šaft“ sage, s tim da je u njemu glavni lik bio Džonov sestrić Džon II koga je tumačio Semjuel L. Džekson. Sada je došlo vreme da njegov filmski sin Džon III zablista u novom delu koji se kao i prethodnici zove jednostavno „Šaft“.

Džesi Ašer glumi Džona Šafta III, agenta FBI-ja i eksperta za sajber bezbednost. Kada njegov dobar prijatelj izgubi život pod sumnjivim okolnostima, on će potražiti pomoć svog oca, legendarnog detektiva Džona Šafta II (Semjuel L. Džekson) kako bi saznao pravu istinu. Otac i sin će krenuti u istragu na opasnim ulicama Harlema, a usput će im se pridružiti i originalni Šaft (Ričard Raundtri) od koga je i krenula cela loza detektiva sa kojima nema šale.

Šafta je režirao Tim Stori, dok su scenario napisali Kenja Beris i Aleks Barnou. Film će imati svoju premijeru 14. juna. Prve objavljene snimke iz filma možete pogledati u trejleru iznad teksta.

Drzavni posao na SuperStar TV Državni posao na jednom od najgledanijih kanala u zemlji savovi-stiches-snezana-boganovic-800x430 Šta gledati na 47. FEST-u? Pet sigurnih favorita najvećeg srpskog filmskog festivala TAB-190130-Jonah-Hill,-Lucas-Hedges,-and-Sunny-Suljic-in-Mid90s-1548831424757 Danas počinje Međunarodni filmski festival – Berlinale 47Fest_B2_sa_sloganom_1920x1080 Predstavljamo filmove iz programa FEST 47 · · · ·