Snaga empatije
U VAZDUHU · urban flash

Možete se truditi koliko vam volja, ali da osetite empatiju sa drugim bićem, koje je moguće, u problemu, ne može svako. Prema istraživanjima sa Univerziteta u Hjustonu, koji stoje iza projekta pod nazivom „Daring Greatly“ i autorke Brené Brown iz Royal Society of Arts postoji razlika između onih koji veruju da jesu empatični i onih koji su zaista takvi!

Doktorka Brené Brown u ovom videu pokušala je da objasni šta znači zaista biti empatičan prema nekoj osobi i njenom problemu. Prema njenim rečima, potrebno je da imamo mogućnost da se zamislimo u „cipelama“ ovog drugog u trenutku kada on ili ona imaju problem, da nastojimo da izbegnemo osudu bilo koje vrste i da razgovaramo o emocijama o kojima govori onaj koji je ophrvan problemom. Brown objašnjava da je empatija veština koja jača s praksom i podstiče ljude da istovremeno i daju i primaju. Mali broj ljudi se može pohvaliti ovakvim sposobnostima, ali jeste li vi jedna ot takvih osoba?


Kada kropovanje skroz promeni sliku Kada kropovanje skroz promeni sliku Gotička princeza u svetu palačinki Instagram: Gotička princeza je majstor za neobične poslastice Kako izgleda kad devojke briju svoje momke Kako izgleda kad devojke briju svoje momke Šta razbuđuje bolje od kafe 9 stvari koje vas mogu razbuditi bolje od kafe