Neverovatni snimci oluja
U VAZDUHU · svet

Ništa bolje ne prikazuje moćnu silu prirode kao tamni oblaci na horizontu osvetljeni svetlošću munja. Sve je upotpunjeno, naravno, brutalnim zvukom grmljavine od kojih se tresu zidovi. Većina nas bi tražila zaklon kada bi se suočila sa ovakvim nevremenom, ali postoje i entuzijasti koji su zarad dobrog snimka ili fotografije spremni i da idu ka olujama, kao što je na primer autor ovog fascinantnog videa.

Njegovo ime je Chad Cowan. Tokom poslednje dekade prešao je gotovo 240.000 kilometara preko teritorije SAD u potrazi za savršenim olujama. Kao rezultat njegovih ekspedicija nastao je, između ostalih, i ovaj kratki klip u kolaboraciji sa Kevinom X Barthom, na kome u savršenoj rezoluciji i uz pratnju ozbiljne muzike, možemo videti kako izgleda šest oluja koje je ovaj dvojac dokumentovao uz pomoć time-lapse tehnike fotografisanja.

cover Kinezi odvraćaju decu od droge psihodeličnim VR simulacijama pomerode-brazil-46_cover Pomerode: Nemački grad usred Brazila VividSydney2017-LightingOfTheSails-AudioCreatures-01_cover Svetlosne instalacije u Sidneju pagecover Napuštena mesta koja nas očaravaju svojom lepotom · · · ·