x-men-dark-phoenix
KULTURA · film/TV

Studio 20th Century Fox je objavio prvi trejler za četvrti film iz nove serije filmova posvećenih X-Men superherojima. Film nosi naziv „Dark Phoenix“, a glavna uloga u njemu je poverena Sofi Tarner, zvezdi popularne serije „Game of Thrones“.

Ona će ponoviti svoju rolu Džin Grej iz prošlog filma X-Men: Apocalypse, s tim da će sada ona biti glavni negativac protiv koga će se okrenuti svi ostali X-Men junaci. Naime, tokom svemirske misije koja je pošla naopako, Džin je jedva preživela napad misteriozne kozmičke sile. Kada se vratila kući, ona je otkrila da se data sila sada nalazi unutar nje i daje joj veliku moć koju ona niti razume, niti može da kontroliše. Njena nestabilnost će ugroziti ljude koje najviše voli i dovesti je u sukob sa nekadašnjim prijateljima. Na ostataku X-Men ekipe je da joj se suprotstavi i tako spasi njenu dušu, ali i našu celu planetu od vanzemaljaca koji žele da je iskoriste za svoje nečasne ciljeve.

Dark Phoenix je režirao Sajmon Kinberg. Osim Sofi Tarner, u filmu još glume i Dženifer Lorens, Nikolas Holt, Džejms Mekavoj, Majkl Fasbender i Džesika Čestejn. Premijera filma je rezervisana za 14. februar naredne godine.

collage 6 kultnih filmova idealnih za jesen replicas Kijanu Rivs se vraća naučnoj fantastici u filmu „Replicas“ Zlogonje naslovna Film za decu koji smo dugo čekali: „Zlogonje“ Raška Miljkovića BAD TEACHER pic 10 najgorih prosvetara na filmu · · ·