magnifying-glass-76520_960_720
U VAZDUHU · tech/web

Bliži se kraj 2018. pa je pravo vreme da izvršimo rekapitulaciju svega bitnog što se dogodilo u prethodnih dvanaest meseci. Kao i svake godine, Google nam otkriva koje su teme koje su najviše zaokupljale našu pažnju u prethodnom periodu. Analizom najtraženijih pojmova na ovom internet pretraživaču možemo saznati dosta toga o trendovima, najpopularnijim ličnostima i najbitnim dešavanjima u 2018. 

Potpuno očekivano, Svetsko prvenstvo u fudbalu je ove godine dominiralo Google pretragom. Isti događaj se nalazi na prvom mestu i u kategoriji „Vesti“. Sledeća tri mesta na listi najpretraživanijih pojmova zauzimaju Avicii, Mac Miller i Stan Lee, poznate ličnosti koje su izgubile život u ovoj godini. Peto mesto zauzima Black Panther, koji je ujedno i prvi u kategoriji „Filmovi“. Nova vojvkotkinja od Saseksa, Megan Markl, je šesta u ukupnoj pretrazi i prva u kategoriji „Ljudi“. Kraljevsko venčanje, s druge strane, je tek četvrto u kategoriji „Vesti“.

Što se tiče naše zemlje, jedino su Zadruga i Nebojša Glogovac bili više puta pretraživani od Svetskog prvenstva, a ljude su takođe zanimale informacije u vezi serija Ubice mog oca i Istine i laži.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

artificial-intelligence-3382507_960_720 5 tehnoloških lidera Evrope naslovna Predstavljen Tesla Smartphone 6.4 Lite extra_large-1543329766-cover-image Od sada i paralizovani ljudi imaju način da surfuju internetom Kjetil Skogli - "lovac na Auroru" Huawei: Kako zvuči polarna svetlost? · · ·