vreme naslovna
KULTURA · art

Da li ste znali da su Volt Dizni i Salvador Dali još 1945. godine napravili zajednički kratki animirani film pod nazivom „Destino“? Bilo je puno problema oko njegovog završetka i činilo se da neće ni ugledati svetlost dana sve do 1999. godine, kada je bratanac Volta Diznija preuzeo na sebe da ga završi.

Kratki film Destino imao je premijeru 2003. godine i zaslužio nominaciju za Oskara. Sada se ponovo priča o njemu, jer se neko setio da kao muzičku podlogu pusti pesmu Time legendarne grupe Pink Floyd. Ne samo da se sedmominutno trajanje potpuno poklapa sa pesmom, već je takav slučaj i sa tematikom filma. U njemu se pojavljuje devojka koja privlači pažnju Hronosa, boga vremena, a onda se, sasvim logično, pojavljuju i mnogobrojni satovi, jedna od omiljenih Dalijevih tema. U samoj pesmi nalaze se zvuci satova, zvonjave i otkucavanja, tako da sve deluje kao savršeno ukomponovana stvar. Pogledajte i sami i uverite se u neverovatnu kompatibilnost.

234111 Primeri ulične umetnosti koji nas ostavljaju bez teksta 2000 naslovna Kako su francuski umetnici iz 19. veka zamišljali 2000. godinu kozara City letnja preporuka #84: Spomeniks Starbucks čaše Starbucks: Humoristične ilustracije na čašama · · · ·