922240935599e4976e594773eaa74dfc
KULTURA · film/TV

Filmski studio Volt Dizni je već neko vreme posvećen pravljenju igranih verzija svojih animiranih dugometražnih filmova. Poslednjih godina smo imali priliku da uživamo u ostvarenjima kao što su „Lepotica i zver“, „Knjiga o džungli“ i „Alisa u zemlji čuda“, a u 2019. nam stiže nova serija igranih verzija starih hitova („Dambo“, „Kralj lavova“…) među kojima će se naći i film „Aladin“.

Vil Smit glumi duha iz čarobne lampe koji ima moć da ispuni tri želje svakome ko dođe u njen posed. Mena Masud je Aladin, ulični lopov koji je zaljubljen u sultanovu ćerku, princezu Jasmin (Naomi Skot). Istovremeno, za nju je zainteresovan i zli čarobnjak i sultanov savetnik Džafar (Marvan Kenzari). On takođe želi da se domogne čarobne lampe i iskoristi njenu moć da se popne na presto. Princeza Jasmin, s druge strane, je samosvesna žena koja ne želi da joj drugi kroje sudbinu i žestoko se protivi planovima svog oca u vezi sa njenom udajom.

Aladina je režirao Gaj Riči, dok je scenario napisao Džon Ogust. Film će biti premijerno prikazan 24. maja.

22-british-true-crime.w700.h467 Najbolji britanski krimi filmovi Shaft768x432 Semjuel L. Džekson je ponovo „Šaft“ Drzavni posao na SuperStar TV Državni posao na jednom od najgledanijih kanala u zemlji savovi-stiches-snezana-boganovic-800x430 Šta gledati na 47. FEST-u? Pet sigurnih favorita najvećeg srpskog filmskog festivala · · · · · ·