mulan1-768x432
KULTURA · film/TV

Dizni nastavlja da adaptira svoje dugometražne crtaće u igrane filmove. Ove godine smo već gledali „Damba“ i „Aladina“, a „Kralj lavova“ samo što nije stigao u bioskope. U narednoj godini nas očekuje nova serija rimejkova, a prvi od njih će biti film „Mulan“, snimljen po uzoru na istoimeni crtani iz 1998.

Priča filma se dešava u Kini sredinom prvog milenijuma. Glavna junakinja Hua Mulan je ćerka bolesnog ratnog veterana Hua Žoa, koji nakon carevog dekreta o mobilizaciji dobija poziv da se priključi vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa. Kako bi ga poštedela još jednog odlaska u rat, Mulan odlučuje da se maskira u muškarca i priključi carevoj vojsci. Taj poduhvat uopšte neće biti lak i ona će morati da pronađe veliku unutrašnju snagu kako bi se izborila sa svim izazovima.

Mulan je režirala Novozelanđanka Niki Karo. Film će imati svoju premijeru 27. marta naredne godine, a njegov upravo objavljeni trejler možete pogledati iznad ovog teksta.

Hulu-Wu-1562168170-compressed Uskoro ćemo gledati seriju o počecima legendarne rep grupe Wu-Tang Clan FEF-2019-NOVI-SAD Festival evropskog filma u Novom Sadu knives-1-768x432 Danijel Krejg i Kris Evans igraju glavne uloge u novoj filmskoj misteriji TRAVOLTA u BLOW OUT 1981 Top 9+ uloga Džona Travolte za pamćenje · · ·