21-isle-of-dogs.w1200.h630cover
KULTURA · film/TV

U svom prvom ostvarenju posle veoma uspešne komedije „The Budapest Hotel“ iz 2014, slavni reditelj je odlučio da ponovo sarađuje sa glumcima kao što su Bill Murray, Edward Norton, Jeff Goldblum i F. Murray Abraham, ali i novajlijama Bryanom Cranstonom, Scarlett Johansson i Gretom Gerwig.

„Isle of Dogs“ je animirani film urađen u stop motion tehnici, nalik onoj koju je isti autor koristio u u filmu „Fantastic Mr. Fox“ (2009).

Radnja filma se dešava u Japanu 20 godina od danas. Grad Nagasaki je prenaseljen psima i došlo je do izbijanja epidemije pasjeg gripa. Kako bi rešili ovaj problem, vlasti odlučuju da sve pse stave u karantin na ostrvo puno đubreta. Na njemu završava i ljubimac dvanaestogodišnjeg Atarija Kobajašija, gradonačelnikovog štićenika koji se nije pomirio sa gubitkom svog najbolje prijatelja i spreman je da rizikuje sve kako bi ga spasao. On sleće na ostrvo sa svojim avionom i kreće u avanturu koja će odrediti sudbinu cele oblasti.


Tomb-Raider-Postercover Trejler za akcionu avanturu „Tomb Raider“ Vetar Film „Vetar“ ekskluzivno u Dvorani kulturnog centra Paolo Đenoveze Festival italijanskog filma u Beogradu posvećen modi, mladim autorima i poslovnim susretima red-sparrowcover Jennifer Lawrence je ruska špijunka u trileru „Red Sparrow“ · ·