"Opasne mame"
KULTURA · film/TV

„Opasne mame“ („Bad Moms“) je nova komedija koju su napisali i režirali Džon Lukas i Skot Mur, ljudi odgovorni za veliki filmski hit „The Hungover“. Radnja filma smeštena je u dobrostojeće čikaško predgrađe gde „vlada“ šik supermama, a Gvendolin Džejms odlučuje o tome šta je prihvatljivo ponašanje, a šta nije. Ostale mame znaju da joj se ne smeju zameriti, a Ejmi Mičel (Mila Kunis) to sigurno nikad nije ni htela.

Rat između ovih dveju junakinja počinje sasvim slučajno, ali budući da su obe mame sigurne u sebe i svoju nadmoć, sukob između njih, počevši od izbora za predsednicu udruženja roditelja i učitelja u idiličnoj školi William McKinley, lagano će se transformisati u pravo bojište.

Na prvi pogled čini se da Ejmi (igra je sjajna Mila Kunis) ima sve: dobar brak, pametnu decu, predivan dom i uspešnu karijeru. Međutim, previše radi, preuzela je na sebe previše obaveza i iscrpljena je do te mere da će uskoro izgoreti.

Kad joj pukne film odlučuje da se udruži sa druge dve majke koje se nalaze pod prevelikim pritiskom – Kiki (Kristen Bel) i Karlom (Katrin Han). Zajedno odlučuju da se reše svih nametnutih odgovornosti i upuste se u divlji provod i uživanje u ličnoj slobodi. Zbog toga će se sukobiti s uštogljenom Gvedolin koja vlada u udruženju roditelja i učitelja kao i nad svojom klikom posvećenih i savršenih majki.

Filmovi o sportu Top 8 filmova na temu manje popularnih sportova Frka na venčanju cover City letnja preporuka #37: Film „Frka na venčanju“ The Founder Michael Keaton u filmu „The Founder“ je otac fast food-a Cool leto u Cineplexx City letnja preporuka #19: Cool leto u bioskopu · ·