ice2_cover
U VAZDUHU · svet

Ningvu zaleđena pećina važi za najveću pećinu ovog tipa u Kini, ali ono što je čini stvarno posebnom je činjenica da tokom cele godine ostaje u istom agregatnom stanju, bez obzira na temperaturu na površini.

Ona se nalazi u regiji Šanši na severu zemlje ispod planine Lujašan, na nadmorskoj visini od čak 2.300 metara. Duboka je 85 metara, a procenjuje se da je nastala za vreme ledenog doba, pre oko 3 miliona godina. Pećina se prostire na pet nivoa, povezanih stepenicima, tunelima i mostovima. Naučnici veruju da ona uvek ostaje zaleđena zahvaljujući svom obliku koji onemogućava hladnom vazduhu da napusti njene prostorije.

Zbog svoje neverovatne lepote, Ningvu zaleđena pećina privlači turiste iz svih krajeva sveta. Procenjuje se da dnevno ugosti u proseku oko 1.000 ljudi. U video klipu iznad teksta možete videti kako izgleda ovo svojevrsno svetsko čudo, a ako se kojim slučajem nađete u njegovoj blizini, obavezno ga posetite.

Haesindang02_cover Park falusa u Južnoj Koreji _cover Knjižara koja izgleda kao beskrajni tunel knjiga kattenstoet-ypres-32_cover Kattenstoet: Festival mačaka u Belgiji El Helicoide El Helicoide: Tržni centar koji je postao zatvor · · ·