the-death-of-stalin
KULTURA · film/TV

Političke mahinacije i previranja posle smrti čuvenog sovjetskog diktatora Staljina 1953. godine su glavna tema filma „The Death of Stalin“, koji potpisuje britanac Armando Iannucci, inače poznat kao kreator serija „Thick of It“ i „Veep“, ali i filma „In the Loop“. Kao i u njihovom slučaju, on se i ovog puta odlučio da napravi satirični pogled na istorijski trenutak u svetskoj politici, i prikaže ga na najzabavniji mogući način.

U filmu glume mnogi poznati britanski i američki glumci, između ostalih: Steve Buscemi kao Nikita Hruščov, Jeffrey Tambor kao Staljinov nesuđeni naslednik Georgij MaljenkovMichael Palin kao Vjačeslav Molotov, Jason Isaacs kao Georgij Žukov, Simon Russell Beale kao Lavrentij Berija i Rupert Friend kao Staljinov sin Vasilij.

The Death of Stalin je adaptacija istoimene grafičke novele Fabiena Nuryija. Film će premijerno biti prikazan u septembru na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu. U britanske bioskope stiže 20. oktobra, a ubrzo nakon toga ga možemo očekivati i u ostatku sveta.

BERI SIL - AMERICKI ORIGINAL  2017_cover City letnja preporuka #51: Film „Beri Sil – Američki original“ Gorky Park Top 11 najboljih filmova na hladnoratovske teme Pogledajte insert iz filma „Otkačene trudnice“ Pogledajte insert iz filma „Otkačene trudnice“ Mame u provodu_cover City letnja preporuka #45: Film „Mame u provodu“ · · · · ·