The Young Pope
KULTURA · film/TV

Prve dve epizode raskošne serije čuvenog italijanskog reditelja premijerno su prikazane u Veneciji, na filmskom festivalu. Sudeći prema trejleru očekuje nas uzbudljiva jesen, ali i zima, jer će pred ljubitelje serijskog programa, Oskarom nagrađeni Sorrentino, predstaviti Judea Lawa kao mlađanog i neobičnog papu.

Negativni junaci, oni od krvi i mesa, baš kao Don Draper ili Tony Soprano veoma su popularni kada je televizijski program u pitanju, a takav je i junak Paola Sorrentina. The Young Pape je sve što najviše volite kod Sorrentina i Lawa,čudno, nestvarno, usporeno i hirovito. Jude Law igra lukavog i problematičnog papu Lennyja Belardoa, konzervativnog američkog kardinala koji je postao ujedno i prvi američki papa u istoriji Vatikana.

Lennyjeva pobeda i dolazak na „presto“ je rezultat propale makijavelističke intrige u kojoj je svog mentora kardinala Michaela Spencera (James Cromwell) takoreći preveslao. Zabrana pušenja za mladog papu je samo jedna od sitnica kojih se neće pridržavati… Diane Keaton igra Sister Mary, a oni koji su pogledali prve dve epizode kažu da je vrsna. Ipak, do premijere na TV-u moraćemo da sačekamo 27. oktobar!

gu Najbolje obučene heroine Hičkokovih filmova Foto izvor: http://static.vesti.rs/ Nabrojali smo moguće kandidate za Oskara Filmovi o glasanju Top 5 filmova o (predizbornim) kampanjama Automatski nacrt „Stranger Things“ se vraća! · ·