Hologram za kralja
KULTURA · film/TV

Nemački reditelj Tom Tykwer (Trči Lola trči, Parfem) snimio je još jedan film u Holivudu. „Hologram za kralja“ je komična drama o propalom biznismenu Alenu Kleju (Tom Hanks) koji odlazi u Saudijsku Arabiji kako bi ugovorio posao u neizgrađenom gradu, od čije realizacije zavisi njegova egzistencija.

Scenario za film nastao je na osnovu istoimenog romana Davea Eggersa (koji je objavljen 2015. godine u Srbiji u izdanju Booke). U glavnoj ulozi je Tom Hanks, dvostruki Oskarovac (Philadeplhia, Forrest Gump), koga smo nedavno gledali u Spielbergovom filmu Most špijuna.

Alen Klej, glavni junak u filmu, oseća kao da mu iznad glave stoji Damoklov mač, pošto nije u stanju da izdržava ni sebe, a ni kćerku koja je na fakultetu. Put u Saudijsku Arabiju i mogući posao u megalomanskom kompleksu u King Abdullah Economic City možda mogu da preokrenu njegov život.

Pored Hanksa u filmu igraju Alexander Black, Sarita Choudhury, Tom Skerritt i Ben Whishaw.

Svetska premijera očekuje se 22. aprila.

cover1 FILMSKI MART: Najava filma „Mladost“ Holivud na dohvat ruke Top 5: Najnevidljivije holivudske karijere naših glumaca Dragan Nikolić Dragan Nikolić (1943-2016): Zbogom i hvala! Dosije X Povratak Dosijea X: Vredi li zaviriti u nove dosijee? ·