suitcase_cover
U VAZDUHU · tech/web

Bilo da idete na kraći put ili na duži godišnji odmor, nošenje prtljaga može da bude veoma teško i zamorno. Točkići na koferima su donekle ublažili ovaj problem, a sada se suočavamo sa novom inovacijom koja će učiniti da on praktično nestane. U pitanju je Travelmate, robotizovani kofer koji vas automatski prati svuga gde idete.

Travelmate može da se kreće i u horizontalnom i u vertikalnom položaju, a potonji položaj pruža mogućnosti da stavimo i neki manji prtljag na njega. Kofer ne zahteva kupovinu dodatnih perifernih uređaja, već je dovoljno povezati ga sa mobilnim telefonom preko specijalne aplikacije koja snima našu trenutnu lokaciju. Zahvaljujući tehnologiji veštačke inteligencije, on će nas pratiti kuda god krenemo i u međuvremenu izbegavati sve prepreke koje se jave ispred njega. Brzina kofera se prilagođava brzini našeg hoda, s tim da je maksimum oko 11km/h. Bateriju kofera možete koristiti i kao prenosni punjač za sve vaše uređaje koji se napajaju preko USB kabla.

Travelmate se još uvek ne proizvodi masovno, već je i dalje u prototip fazi. Za sada ga je moguće naručiti unapred isključivo preko sajta Indigogo po ceni od 399 dolara. U opticaju su tri modela kofera, a kada krene slobodna prodaja, očekuje se povećanje asortimana.

3_sony_mdr_1_cover U ritmu frilensera Google Earth Noviteti na Google Earth-u igrica Chicken Scream: Umesto tastature koristite glas Samsung S8 bgd Samsung Galaxy S8 i S8+ stigli u Srbiju · · · ·