nutcracker-and-the-four-realms-mackenzie-foy
KULTURA · film/TV

Studio Dizni je upravo objavio trejler za novu filmsku bajku inspirisanu popularnom pričom „Krcko Oraščić i kralj miševa“ E. T. A. Hofmana. Ljubitelji klasične muzike znaju da je ona poslužila kao predložak poznatog baleta Petra Iljiča Čajkovskog, a sada ćemo istu bajku imati priliku da gledamo i u bioskopu. Premijera filma je zakazana za 2. novembar.

Mekenzi Foj glumi Klaru, devojčicu koja najviše od svega želi da pronađe ključ koji će joj pomoći da otključa kutiju u kojoj se nalazi poklon koji joj je ostavila njena pokojna majka. Zlatna nit koju je primetila na prazničnoj zabavi njenog kuma Droselmejera (Morgan Friman) će je dovesti do ključa, ali i do fantastičnog paralelnog sveta gde će se susreti sa vojnikom po imenu Filip (Džejden Fovora-Najt), grupom miševa i vladarima tri kraljevstva (Zemlje snežnih pahuljica, Zemlje cveća i Zemlje slatkiša). Klara i Filip moraju da pronađu i četvrto kraljevstvo, dom zle Majke Džindžer (Helen Miren), kako bi povratili jedinstveni ključ i vratili harmoniju u svoj nestabilni svet.

Krcko Oraščić i četiri kraljevstva su režirali Džo Džonston i Lars Sven Halstrom, a osim gore pomenutih glumaca, u filmu još igraju i Kira Najtli, Misti Kopland i Metju Mekfajden.

Džejson Stejtam Džejson Stejtam se hvata u koštac sa velikom ajkulom COLD WAR pic03 Novi filmovi sa Sarajevskog filmskog festivala 2018. A VERY ENGLISH SCANDAL 2018 pic City letnja preporuka #43: TV serija „A Very English Scandal“ wHO IS AMERICA TV fenomen godine: „Who is America?“ Saše Barona Koena · · · · ·