screen-shot-2017-10-31-at-3-07-47-pmcover
KULTURA · film/TV

Meril Strip i Tom Henks igraju glavne uloge u filmu o skandalu iz 1971. vezanom za tzv. Pentagonska dokumenta koja su otkrila da je američka administracija nekoliko decenija krila od javnosti stepen svoje umešanosti u političke prilike u Vijetnamu i okolnim zemljama.

Film The Post prati nastojanja izdavača (Strip) i urednika (Henks) Vašington Posta da objave inkriminisani materijal u svojim novinama i pored velikog pritiska organa vlasti koji se svojski trude da ne dozvole da istina o zataškavanju informacija ispliva na površinu.

Osim gore pomenutih proslavljenih zvezda, u filmu još igraju: Sara Polson, Bob Odenkirk, Metju Ris, Dejvid Kros, Alison Bri i Džesi Plemons. Scenario je napisala Liz Hana, a premijera filma je rezervisana za 22. decembar.

"Predgrađe" Film ’’Predgrađe“ zatvara Cinemafest Ubistvo u Orjent Ekspresu Top 10 filmova koji se zbivaju u vozovima (a tu je i bonus!) Foto: Privatna arhiva Premijera dokumentarca „Zarobljeno vreme“ o Peci Popoviću Naslovna fotografija - detalj sa postera filma Tor Ragnarok (foto movieweb.com) Koliko je moćan novi film o Toru? · · · · ·