travel-oregon-anime-2-cover
PULS GRADA · destinacija

U današnjem medijski zasićenom svetu vrlo je teško za turističke organizacije da privuku pažnju potencijalnih gostiju. Ipak, to ih ne sprečava da ulažu velike iznose kako bi snimali reklame koje prikazuju sve prirodne lepote, kulturna blaga i, naravno, nasmejane ljude na ulicama gradova zemalja u kojima žive i rade.

Turistička organizacija američke države Oregon se odluličala za malo drugačiji pristup.

Umesto tipičnog videa, oni su izabrali da njihova reklama bude kratkometražni crtani film u stilu japanskih majstora animacije. Nazvan Samo malo preterano, reklamni video Oregona prikazuje sve znamenitosti ove države, ali uz dodatne fantastične elemente koje ga čine nalik remek-delima Hajao Mijazakija.

Njihov potez se pokazao kao pun pogodak budući da je reklama na YouTube mreži za nedelju dana pregledana blizu 800.000 puta, a sigurni smo da nismo jedini koji su nakon gledanja klipa poželeli da saznaju nešto o američkoj državi Oregon.

Filip Travel 23.02.-cover Eftalia Island, Alanja: Doživljaj za celu porodicu Gradić Leko - Jezero Komo Bajkoviti sever Italije Gr+Ânland-2017-von olly-120-cover Severni pol – put od 13.000 kilometara pool-1-1024x683-1000x500 TripAdvisor proglasio najbolje hotele za ovu godinu · · ·