The-Young-Virgins-at-Bulgaria’s-Controversial-Bride-Market-hqdefault.jpg
U VAZDUHU · urban flash

Romi u Bugarskoj čine jednu od najbrojnijih etničkih grupa i imaju jedinstvenu bračnu tradiciju. To je takozvana „pijaca nevesta“ koja se održava četiri puta godišnje za razne verske praznike, i prilika je za siromašne porodice da omoguće finansijski povoljan brak za svoju decu.

Porodice Roma koje naseljavaju deo Bugarske koji se zove Stara Zagora poznati su pod nazivom Kalaidzhi. Ima ih oko 18.000. Na „pijaci nevesta“ se devojke prodaju muškarcima koji hoće da ih ožene. One obično imaju između 13 i 20 godina i najbitnije je da su nevine. Nevinost donosi mnogo novca. Mladoženje se nadmeću, ko da veću cenu, žena je njegova. Cena mlade je između 2800 i 5600 dolara. Potencijalne neveste su obično provokativno odevene, i trude se da privuku mladoženje. Kada mladoženja da ponudu, ukoliko je roditelji mlade prihvate, mladoćenja dolazi u njihovu kuću na dogovor i da plati mladu. Ove pijace su zapravo praznici za sve, pošto svi izađu da se provesele. Liči na speed dating. Činjenica je da devojke iz Kalaidzhi zajednice jedino treba da se udaju i da zasnuju porodicu, a to se vidi i po tome što devojke obično prekidaju školovanje sa 15 godina da bi se sačuvale od loših uticaja- da možda ne upozna nekog u školi i pobegne sa njim.

oi Stvari koje nam najviše na svetu idu na nerve opš Ljubav ima pet faza, ali ljudi se uglavnom zaustave na trećoj hip Nekoliko znakova da ste hipster(ka) iop Neonski natpisi koji su otišli u pogrešnom smeru · ·