Muškarci
PULS GRADA · moda

Nova godina ne znači samo nemir među damama zbog problema poznatog kao „nemam ništa da obučem“ sindroma, slično se događa i muškarcima, ali oni o tome ređe pričaju… A nekoga sigurno zanima jesu li i muškarci pre ravno sto godina brinuli istu brigu, ili je tada nešto drugo bilo važnije, a danas se ljudi opterećuju „svakojakim glupostima“. Ako mislite da su svečana odela za novogodišnju noć izmišljotina savremenog čoveka, pogledajte šta su tek nosili muškarci 1915. ili 1935.

U poslednjih 100 godina moda se menjala baš kao i sve drugo na svetu. Setite se kako su žene nekada nosile teške korsete i krinoline, a kako danas poput kakvih drevnih proročica hodaju ulicama, leti, gotovo sasvim gole. Dakle, kako se čini vremena se vazda menjaju, ali muško odelo, košulja i kravata baš nikako da prestanu da se tretiraju kao trendi.

Izgleda da ružičasti džemperići, ali ni teksas jakne ili flanelske košulje još uvek nisu dorasli zadatku da u najluđoj noći budu „ono pravo“. Za tako nešto potrebno je iskustvo, i godine koje potvrđuju da klasika nikada ne izlazi iz nečega što nazivamo modom!


cover Style File: Dita Von Teese Od skitnice do manekena Kako su Kendall Jenner i Gigi Hadid mladog beskućnika pretvorile u manekena Moda za novogodišnje veče Šta da obučete za novogodišnju noć 000063 S ofingera: Ana Ćurčin · · · ·