U prethodnih 5000 godina: Najbolji i najgori momenti u istoriji šminke
PULS GRADA · lepota

Umetnica Lisa Eldridge poznata je po svojim video radovima u kojima je do sada pokazivala i objašnjavala šta je kroz istoriju bilo smatrano znakom naročite prirodne lepote, a šta ne. U novom video radu, ona ide korak dalje, pokazujući šta se to sve menjalo kroz vreme kada je reč o šminkanju.

Lisa Eldridge je za potrebe svog novog videa napravila detaljnu studiju na temu šminke i različitih istorijskih trenutaka. Zanimljive pojedinosti kao i tipični primeri šminke deo su ovog rada koji započinje u vreme drevne egipatske civilizacije, kada su žene imale veliku slobodu da eksperimentišu po pitanju svog izgleda, a šminku su nosili i muškarci nevezano za stalež kojem su pripadali.
Eldridge takođe vodi računa o kosi, odeći i drugim modnim detaljima koji su bili tipični za vremena koja prikazuje u ovom videu.

Ženske obline Šta je žena bez oblina David Beckham Šal na stranu: Frizura koja osvaja muške glave Dressmann kampanja donjeg veša - namenjena svakom muškarcu! Konačno su se pojavile pristojne reklame za muški donji veš Coca Cola i kosa Zašto neke devojke stavljaju Coca-Colu na kosu? · ·