2r12r-min_cover
U VAZDUHU · svet

Japanski umetnik Tatsuo Horiuči već 15 godina ilustruje prelepe pejzaže svoje domovine uz pomoć veoma neuobičajenog alata za slikanje. Dok se njegove kolege odlučuju za platna, boje i četkice, Tatsuo svoje ilustracije isključivo radi na kompjuteru.
A ako ste mislili da u tome nema ništa čudno, imajte u vidu da on ne koristi neke specijalizovane aplikacije za ilustrovanje, već naš omiljeni program za pravljenje tabela, grafikona i nerviranje kolega – Microsoft Excel!

Sedamdesetsedmogodišnji umetnik je rekao „NE“ i Microsoft Paint-u, tvdreći da Excel ima više funkcija i da je lakši za korišćenje. U videu iznad teksta možete videti kratku emisiju o ovom interesantnom čoveku, a ako ste skeptični povodom istinitosti njegovih izjava da sve radi uz pomoć Excel-a, preuzmite ova dva fajla njegovih starijih remek dela nastalih u ovom programu.

Manji izbor Tetsuovih nesvakidašnjih ilustracija je dostupan i u našoj galeriji.

Ilustracija Mikelanđela Excel-a!Otvori galeriju
photo-1504384308090-c894fdcc538d 10 najboljih kompanija za rad u 2018. Santander Santander: Prestonica zelene Španije hamburg-1340004_1280_cover Gde je najbolji noćni život u svetu? Ah da - u Moskvi i dalje ima trolejbusa Naš čovek u Moskvi: Rusija očima Srbina · ·