Upoznajte Tinashe
KULTURA · muzika

Možda niste čuli za Tinashe, ali je verovatno da ste se njihali uz njen hit „2 On“ koji je ovog leta bio veliki radijski hit i koji je na pompezan način najavio album koji je po svemu sudeći manje dinamičan nego što smo očekivali. Debi album nosi naziv „Aquarius“ i pitamo se je li išta od hipi istorije muzike ušlo u korpus Tinashenog prvenca, ili je u pitanju simboličan, a prilično „providan“ i već viđen fazon da se album naziva prema horoskopskom znaku.

Kritika kaže da je Aquarius verzija R&B muzike, definisane ali i ne sasvim posvećene ovom žanru, glas podseća na izvođače poput Mariah Carey, a sve to je nekako obavijeno mrakom teških bas linija i repovanja. Svesna kako njen glas zvuči, 21-godišnja pevačica je konstatovala da bi na pop pesme njen glas imao ukus otužno slatke svilene bombone, pa je odlučila da prednost da ritmovima i atmosferi kasnih devedesetih.

Već na samom početku karijere nisu manjkala poređenja sa Aaliyahom iako mlada pevačica kaže da je nesrećno preminulu zvezdu slušala tek u srednjoj školi i da bi poređenje koje prevazilazi kompliment shvatila kao netačnosti onih koji ga iznose. Privatno je veliki slušalac muzike i reč je o izuzetnoj eklektici, kako sama kaže, sluša indie i alternativnu muziku, i dosta hip-hopa. Sebe smatra muzičkom štreberkom, što nije sasvim neistinito, obzirom da je napisala 200 pesama pre nego što je uradila stvari za svoj prvi album. Kada neko i pokuša da kategorizuje njenu muziku, Tinashe ima spreman odgovor:

– Ako bi neko pokušao da pronađe odgovarajuću potkategoriju za R&B kako ga ja izvodim, zaista bi učinio lošu uslugu muzici. Volim da živim u zoni gde mogu da radim šta hoću, i gde ne moram da brinem o žanru, kaže mlada i verovatno buduća Grammy dobitnica Tinashe.

rebel star Rebel Star u Domu omladine Morisi Muzička recenzija: Morrissey „World Peace is None of Your Business‟ BBC okupio all-star ekipu – pogledajte spot za pesmu „God Only Knows“ BBC okupio all-star ekipu – pogledajte spot za pesmu „God Only Knows“ Miki Solus Vodimo vas na koncert Mikija Solusa · ·