Video Beograd
PULS GRADA · aktuelno

Jednog sunčanog dana, te 1961. strani turista, Amerikanac, rešio je da u svoju privatnu kolekciju video snimaka uvrsti i snimke Beograda. Na 16-milimetarskom Kodachrome – filmu snimljena je dirljiva istorija jednog grada i vremena koje više nema. A obzirom da je i autor filma nestao bez traga, ili se makar o njemu danas ništa ne zna, ostavljen je u kolektivno nasleđe poklon kakav Beogradu davno nije darivan.

Posmatrajući video koji prikazuje metropolu ranih šezdesetih, u vreme kada je Hladni rat bio aktuelna tema, iz današnje perspektive deluje gotovo nestvarno u svojoj pitomosti. Promiču ulice, ljudi, njihova nasmejana lica, neki od njih žure svojim poslom i samo se retki pozabave onim misterioznim, sa druge strane objektiva, koji će nama ostati nepoznat. Ako ste iskreni uživalac u putopisima i dokumentarnim snimcima, ova video razglednica će vas iskreno obradovati, jer šta je lepše od emocija, mode, pejzaža i turističkih opštih mesta upakovanih u video od 3 minuta.

Zdravi i u 2015. Zdravi i odmorni u 2015. Novogodišnje veče bez stresa Novogodišnje veče bez stresa Porno snimak dronom Drone Boning: Prvi erotski film zabeležen dronom Dinosaurusi na Kalemegdanu Dinosaurusi na Kalemegdanu