Automatski nacrt
U VAZDUHU · tech/web

Koliko puta ste se našli u situaciji da pokušavate starijoj osobi da objasnite kako da pošalje mejl, gugluje radno vreme obližnje apoteke ili date odgovor na pitanje zašto sa nekim pričate gledajući u kompjuter, a ne telefonom, kao sav normalan svet?

Sledeći put kada vas savlada nedostatak strpljenja, setite se da veliki broj naših najstarijih sugrađana nikada nije držao kompjuterski miš u ruci i da je Internet za njih stran univerzum, što često prouzrokuje stvaranje straha i nepoverenja u nove tehnologije.

Ipak, jedan broj odlučnih starijih građana otkrio je čari drugačijeg sveta, složivši se da je mnogo jednostavnije nego što izgleda. Ovaj svet, iz njihove perspektive, daje odgovore na sva životna pitanja, a pokreće se samo uz pomoć „tri puta duplo ve“. Tamo se nalaze pesme Pola Enke i snežne ulice Osla, idealne za laganu šetnju, i to iz udobne fotelje. Kako kažu, samoća je zamka u koju se lako upada, pa je pravi izazov boriti se sa njom svaki dan.

Njihova iskustva sa besplatnih „Vip digitalnih radionica za starije“, koje drugu godinu zaredom sprovode Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+ i Pokret trećeg doba Srbije u saradnji sa kompanijom Vip, možete pogledati na sledećem video linku iznad.

Zala Čuden Web stranica „Picky“ – bira komade u šopingu umesto vas heart-cholesterol-fatty-food Tehnologija koja broji kalorije hrane na Instagramu Three Young Tourists In Cafe Put pod noge Mercedes i Apple Watch Vodeći svetski proizvođači četvorotočkaša pokazali aplikaciju za Apple Watch